4

نحوه سوددهی دستگاه خودپرداز

ATM چیست؟

خودپرداز (ATM) نسلی جدید از روش بانکداری الکترونیک هستند که سرعت مدیریت پول و انجام تراکنش ها را به بیش از 5 برابر افزایش داده اند. این نوع خودپردازها از اوایل دهه ی 50 وارد کشور شده و اکنون با فناوری های روز دنیا، پیشرفت های زیادی در تولید خودپرداز ATM ایجاد شده است.

همه ی مردم درباره ی مزایای دستگاه خود پرداز ATM اطلاع دارند و بسیاری از عملیات بانکی خود را از این طریق انجام می دهند. استفاده مکرر از خودپرداز ها سبب شده تا در این مطلب بر آن باشیم درباره ی این دستگاه بیشتر صحبت کنیم.

Automated Teller Machine یا دستگاه خودپرداز ATM از جمله دستگاه هایی است که بسیاری از مردم را از صف های طولانی بانک نجات داده است. در هر زمان از شبانه روز و بدون محدودیت می توان برخی از عملیات بانکی را انجام داد و امروزه اغلب مردم از این دستگاه ها برای کار های روتین بانکی خود استفاده می کنند. با این وجود شاید هیچ یک از افراد، اطلاعات چندانی درباره ی سود دهی دستگاه ATM ندارند. در واقع اکثریت قریب به اتفاق مردم نمی دانند که دستگاه های خودپرداز سودی نیز برای بانک و یا صاحبان آن داشته باشد. این امر به دلیل نداشتن آگاهی نسبت به نحوه ی کارکرد دستگاه می باشد.

سوددهی خودپرداز

نحوه سوددهی خودپرداز (ATM)

با اینکه استفاده از دستگاه خودپرداز ATM مزیت های مختلفی را به همراه دارد اما بانک مرکزی امکانی را ایجاد نموده تا صاحبان این دستگاه و بانک عامل نیز از وجود آن سود ببرند. با دریافت مبالغ نقدی توسط مشتریان از دستگاه های خودپرداز مبلغی معادل 1.1 درصد از کل پول، سود برای صاحب دستگاه و بانک بدست می آید. در این سود، 60 درصد از آن به صاحب خودپرداز و 40 درصد آن به بانک تعلق می گیرد.

بنابراین هرچه حجم پولی که از دستگاه دریافت می شود، بیشتر باشد سود حاصله نیز افزایش خواهد یافت. از طرفی برای تراکنش های غیر نقدی نیز سود به صاحبان و بانک تعلق خواهد گرفت. در این تراکنش ها بر حسب تعداد تراکنش و نوع آن سود تعلق می گیرد.

دریافت موجودی از حساب نیز می تواند سودی معادل 30 تومان بدست آورد. همچنین برای کارت به کارت 180 تومان سود به صاحبان دستگاه ATM و بانک تعلق می گیرد. پرداخت قبض 150 تومان و دریافت شارژ تلفن همراه نیز 90 تومان از حساب کسر خواهد کرد. در موارد غیر نقدی میزان مبلغ محاسبه نمی شود و تنها تعداد این تراکنش ها سود را ایجاد خواهد نمود.

بانک مرکزی تمامی سود حاصل را بدون قید و شرط به حساب بانک و صاحب خودپرداز ATM واریز خواهد کرد. پرداخت این مبالغ به صورت ماهیانه انجام می شود. همچنین نصب و نگه داری دستگاه خودپرداز ATM به عهده ی شرکتی است که از آن، دستگاه خریداری می گردد.

با این شرایط شاید واگذاری دستگاه های خودپرداز ATM به اشخاص توسط برخی بانک ها، سبب جذب سود و سرمایه گردد. البته باید توجه داشت که شرط اصلی سوددهی این دستگاه ها، نصب آن در مسیر های پر رفت و آمد و قبول شرایط موجود در قرارداد توسط افراد می باشد.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *